Wij streven dagelijks naar kwaliteit in alle facetten van ons vak. Het gaat dan niet alleen om het selecteren van hoogwaardige grondstoffen, maar ook om optimale kwaliteit van de productielijn en een servicegerichte dienstverlening.

Hoogwaardige grondstoffen

De basisingrediënten van elke pizza baguette die onze fabriek verlaat zijn: brood, saus, groente, vlees of vis en kaas. Voor elk ingrediënt gaan wij op zoek naar de beste leverancier. Zo zorgen wij ervoor dat onze producten de optimale smaak hebben die u verdient. Een deel van ons assortiment heeft een kwaliteitscertificaat ontvangen van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG). Deze Duitse organisatie controleert ieder jaar levensmiddelen op uiterlijk, geur, smaak en samenstelling. Het initiatief voor deze jaarlijkse controle ligt bij de retailer.

Productkwaliteit

Om een hoge productkwaliteit te realiseren is er bij FFG sprake van een jaarlijks terugkerend certificeringsproces. Het gaat dan om certificaten in relatie tot de voedselveiligheid:

Verder is traceerbaarheid een belangrijk onderdeel van ons productieproces. Hiermee is het mogelijk per product de geschiedenis te achterhalen van de volledige productieketen. Denk daarbij aan de herkomst van de grondstoffen, het moment van verwerking en gegevens over opslag, transport en verkoop. Het goed kunnen traceren van producten verhoogt de betrouwbaarheid en het serviceniveau.

Quality Assurance

FFG heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo is QC (Quality Control) verantwoordelijk voor alle documentstromen, voor hygiëne op de werkvloer en voor interne kwaliteitscontroles. Hierbij is ook aandacht voor onder meer de ingangscontrole van binnenkomende producten, zoals de verpakkingen en de grondstoffen.

Daarnaast is er veel aandacht voor kwaliteitsbeheersing. QA (Quality Assurance) begeleidt de certificeringstrajecten, neemt interne audits af en verzorgt de klachtenafhandeling. Daarnaast zorgt QA voor de bedrukking van verpakkingen (inclusief recepturen) volgens de wettelijke richtlijnen. Er wordt continu gekeken hoe product en proces geoptimaliseerd kunnen worden. Alle inspanningen zijn erop gericht om voor u een lekker en voedselveilig product te produceren.